Beyond-IT

Met een update makkelijker bestanden synchroniseren van SharePoint team sites en OneDrive for Business.

Ieder van jullie die gebruik maakt van OneDrive, of het nu voor persoonlijke of professionele doeleinden is, kent de frustraties en ergernissen die de OneDrive Sync client met zich mee brengt. Wel, hopelijk kan ik (eigenlijk Microsoft) jullie vandaag goed nieuws brengen.

Met een update van (van 24 januari alweer) maakt Microsoft het makkelijker bestanden te synchroniseren van SharePoint team sites en OneDrive for Business.

Wat houdt deze update in? 

Op het eerste zicht lijkt dit een doodgewone update zoals alle andere maandelijkse Office365 upgrades, toch is deze anders. Bekijk deze upgrade als de verbinding die alle Office 365 apps bij elkaar houdt en het zo mogelijk maakt om eender welk bestand te synchroniseren tussen OneDrive, SharePoint team sites  en vele andere Office 365 apps. Met de update komt ook een client voor Mac.

Toegenomen functionaliteiten

Een aantal functionaliteiten hiervan zijn (de volledige lijst kan je hier vinden):

  • De eerste nieuwe functionaliteit 'Enhanced collaboration'! Dit maakt het mogelijk voor SharePoint team site gebruikers om, te werken aan bestanden die zich zowel in de site en de OneDrive 'Shared with me' folder bevinden. Het eindresultaat is dat je nu met Office 365 bestanden kan werken zoals je dat doet alsof de bestanden op het PC zijn opgeslagen.
  • De mogelijkheid om de OneDrive for Business 'shared folder' te synchroniseren.
  • IT admins kunnen de nieuwe Mac client implementeren en beheren zonder gebruik te maken van de App Store.

Deze upgrades stroken met de visie die Microsoft vorig jaar in mei (Future of SharePoint) aankondigde. Microsoft heeft sindsdien veel werk gestoken in het samenbrengen van de OneDrive for Business en SharePoint beleving qua functionaliteiten, UI, etc... Het ultieme doel van Microsoft is een volledige content management life cycle voor data te voorzien. Deze kan starten in zowel SharePoint team sites als OneDrive en vica versa.

Vraag naar Artificial Intelligence ? 

Tot slot, iets dat niets te maken heeft met de nieuwe OneDrive sync client... Microsoft lijkt te werken aan Artificial Intelligence (AI) in SharePoint Online en Office 365. Volgens Microsoft bronnen komt hier binnenkort meer informatie over beschikbaar.

Door: Ben

 

 

Lees cookie info Meer informatie